Skip to main content

Over 4W

buurtwerf gestel onderhoud 4w 14

Het werkgelegenheidsproject 4W: Wonen, Werken, Welzijn in de Wijk is sinds enkele jaren werkzaam in Gestel. Het is een samenwerking tussen Archipel, Woonbedrijf en Ergon. 4W wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Eindhoven.

De oorsprong van 4W ligt in 2021, toen een prijsvraag voor een innovatief werkgelegenheidsproject van Start Foundation, werd gewonnen. De diensten die 4W uitvoert zijn in opdracht van Archipel, Woonbedrijf en particulieren in Gestel. Het team werkt vanuit Wijkcentrum de Dommel in de Bennekelstraat.

Werk:

Bij 4W werken mensen die graag iets voor anderen willen betekenen en zinvol bezig willen zijn. De enthousiaste Maatjes (jongeren) werken samen met de Buddy's met veel levenservaring. Er is veel aandacht voor ontwikkeling, ieders talent wordt ingezet.

4W biedt stageplaatsen aan leerlingen van het VSO/pro en reïntegratietrajecten voor mensen met een participatie-uitkering.

Wonen:

4W helpt oudere bewoners in Gestel, om zo op een prettige manier langer zelfstandig te blijven wonen. Een klusje in en om het huis, een boodschap of een spelletje doen. Hulp bij het verhuizen of opruimen en het ontlasten van uw mantelzorger. 4W biedt praktische oplossingen!

Welzijn in de Wijk:

4W zet zich ook in om de leefbaarheid in de wijken te vergroten. Samen met buurtgenoten onderhoudt 4W bijzondere plekjes in de wijk Gestel. Daarnaast ruimt 4W ook zwerfafval op in Gestel.

Deel dit artikel: