Skip to main content

Wat we nog meer doen

4w helpt vivaldi tuin 10

Welzijn in de wijk

4W is een initiatief van Ergon, Archipel & Woonbedrijf. Voor onze funders Archipel & Woonbedrijf zetten wij ons wekelijks in om de leefbaarheid in de wijken en rondom Gagelboschplein te vergroten.

Onze Buddy's en Maatjes geven extra aandacht aan de bewoners van het Gagelboschplein. We leren hier in de praktijk om te gaan en te zorgen voor de oudere bewoner. We spelen een spelletje, maken een wandeling en begeleiden bij dagbesteding. Waar mogelijk ontlasten we zorgmedewerkers.

Gestel kent een aantal bijzondere buurtprojecten die mogelijk zijn gemaakt door Woonbedrijf. Aan de Bennekelstraat ligt de Buurtwerf waar 4W 2 dagdelen per week bezoekers en buurtgenoten verwelkomt met een kop koffie of thee. Samen met de vrijwilligers werken de Buddy's en Maatjes mee om Buurtwerf om te toveren tot een natuurlijke groene ontmoetingsplaats midden in de wijk.

De Vivaldituin in Genderdal wordt wekelijks samen met buurtbewoner Ben enthousiast aangepakt. Dit mini voedselbos en de moestuin vormen een educatieve plek waar buurtbewoners ruimte hebben om samen te komen.

Deel dit artikel: